Asennus

Helppo ja nopea – kerrasta valmis asennus

Vinyyliverhous on värivalmista, läpivärjättyä ja profiloitua vinyylilevyä, jonka pinnassa on peittomaalatun ja hienosahatun puun pintakuvio. Tämän ansiosta asennus ei ole riippuvaista vuodenajasta tai säätilasta. Asennuksen jälkeen seinä on valmis eikä maalauksia enää tarvita.

Paneelien mitat löydät sivulta:
Paneelimallit ja Värit

Ammattilainen apunasi

Kun tilaat vinyyliverhouksen ammattilaisen asentamana voit olla varma, että talosi saa arvoisensa ulkoverhouksen laadukkaasti toteutettuna. Työhönsä koulutetut asentajat hoitavat homman nopeasti ja ammattimaisesti.

Voit tilata verhouksen ns. ”avaimet käteen” toimituksena jolloin voitte asiantuntijamme kanssa räätälöidä asennuspaketin talosi tarpeiden mukaan. Tai sitten voit tehdä esimerkiksi tarvittavat purkutyöt itse. Asennukselle saat aina takuun ja lisäksi voit hyödyntää kotitalousvähennyksen työn osuudesta.

Katso lisää kotitalousvähennyksestä sivulta: Kotitalousvähennys

Tee se itse -miehelle

Vinyyliverhous on helppo materiaali myös omatoimiselle rakentajalle. Toimituksen yhteydessä saat yksityiskohtaisen asennusohjeen, jonka avulla voit asentaa vinyyliverhouksen itse.

Tuuletusrimat kiinnitetään runko-rakenteeseen tuulensuojalevyn/eristeen päälle. Kun pystypaneelin alle laitetaan ristiin koolaus, niin varmistetaan, että tuuletusrako jää pystysuunnassa avoimeksi. Vaakapaneeloinnissa riittää yksinkertainen pystykoolaus.

Korjausrakentamisessa on vinyyliverhouksen asennuksen yhteydessä järkevää laittaa myös lisäeristys. Näin kodista saadaan asumismukavampi ja energiataloudellisempi.

Vinyylipaneelit asennetaan tuuletusrimoihin säänkestävillä, leveäkantaisilla ruuveilla. Yhden levyn koko on 0,54 – 0,93 m2, ja sen neliöpaino on n. 1,7kg. Sen lisäksi, että keveys nopeuttaa asennusta, on siitä merkittävää etua myös sen takia, että sen paino ei rasita muita rakenteita.

Vaakapaneeli jatketaan limittäissaumalla ja pystypaneeli koristelistalla. Asennuksen jälkeen on seinäpinta valmis – ja ilman maalaustarvetta!

Lataa: Vinyyliverhous.fi Asennusohje

Rakennuksen ulkokulmat, ikkuna- ja oviaukot voi viimeistellä normaaliin tapaan peittomaalatulla laudalla, tai ne voidaan tehdä myös vinyylilistoilla. Valmistajan omat, tuoteperheeseen kuuluvat listat sopivat tiiviisti paikoilleen ja ovat kauniita.

Vinyyliverhouksella teet kätevästi myös räystäänaluset. Niiden yhteydessä ”otsalaudat” voidaan pellittää, jolloin niitäkään ei tarvitse enää maalata.

Katso asennusvideo

Asennusvideolla näet pienen läpileikkauksen vinyyliverhouksen asennusperiaatteista. Ammattilaisen asentamana saat varmasti talollesi parhaan lopputuloksen. Toki voit asentaa sen myös itse selkeän asennusohjeen avulla, jonka saat toimituksen mukana.