ISOVER-lisäeristys

Tulos on suurempi kuin osien summa.

Talon ulkopuolisella lisäeristämisellä saadaan olemassa oleva eriste toimimaan paremmin. Esimerkiksi purueristeen lämmöneristävyyskykyä laskee sen korkea kosteuspitoisuus. Kun lisälämmöneriste sijoitetaan talon ulkopuolelle, nousee purueristeen lämpötila. Tästä seuraa purueristeen kuivuminen, jolloin myös sen lämmöneristyskyky paranee.

Ei kylmäsiltoja

Ulkopuolisessa lisäeristämisessä ei jää myöskään kylmäsiltoja väliseinien ja välipohjien kohdalle. Ulkopuolisessa lisäeristämisessä on tärkeätä käyttää hyvin vesihöyryä läpäiseviä eristeitä, jotta vältytään mahdollisilta rakennevaurioilta. Ulkopuolisen lisäeristämisen etu on myös se, että se ei haittaa asumista, vaan remonttia voidaan tehdä lähes huomaamatta. Myöskään talon sisätilat eivät pienene.

Kun koti on hyvin lämmöneristetty, ei ole vedontunnetta ja kodin asumismukavuus lisääntyy.

Tuulen pitävyydellä merkittävä vaikutus!

ISOVER Facade tuulensuojaeristeillä saadaan samalla kertaa kuntoon tuulenpitävyys ja lisäeristys. Lisäeristämisen edut ovat asumisviihtyvyyden parantuminen ja säästynyt energia, jolla remontti ”maksetaan takaisin”.

Talon lämmöneristyskykyä kuvaa U-arvo. Mitä pienempi U-arvo on, sitä parempi on esim. seinän lämmöneristyskyky.

Vertailuarvona esim. purueristetyn seinän U-arvo on n. 0,7. Sama seinä eristettynä ISOVER Facade 50 mm on U-arvoltaan 0,33. Eli U-arvo on yli kaksi kertaa parempi.

Miksi käyttää lisäeristämisessä ISOVER Facade levyä?

ISOVER Facade tuulensuojavillalla saadaan seinärakenne eristettyä erittäin nopeasti ja vaivattomasti. Perinteiseen tapaan verrattuna (koolaus + eristys + tuulensuojan asennus) tuulensuojavillalla hoidetaan tämä kaikki yhdellä työvaiheella. Työtä on siis huomattavasti vähemmän perinteiseen tapaan verrattuna. Rakenne saadaan näin ollen nopeammin säältä suojaan. Rakenteen lämmöneristävyys on myös paras mahdollinen, koska kylmäsillat (koolaukset) on rakenteessa minimoitu. Perinteisessä tavassa, jossa eristeitä varten asennetaan koolaus, on koolaus aina heikoin lenkki ja siitä aiheutuu rakenteeseen ylimääräinen kylmäsilta. ISOVER Facade tuulensuojaeristeillä on myös markkinoiden paras lämmöneristyskyky kaikista villaeristeistä.

Ympäristöministeriön asetuksessa neuvotaan eri tavat miten rakennuksen energiatehokkuus parannetaan vaatimusten mukaisesti. Ohjeen mukaan yksi vaihtoehdoista on se, että ulkoseinän alkuperäinen U-arvo puolitetaan.

Tästä taulukosta näet miten em. vaatimus täyttyy käytettäessä ISOVER Facade 50 mm levyä. Mitä pienempi U-arvo on, sitä parempi on lämmöneristävyys.

SeinärakenneU-arvo Uc*
Puurunko ja purueriste 100 mm0,7
Puurunko ja purueriste 100mm + ISOVER Facade 50mm0,33
Puurunko ja puruesite 125 mm0,6
Puurunko ja purueriste 125mm + ISOVER Facade 50mm0,3
* U-arvo Uc on korjattu U-arvo, jossa huomioitu ΔU. Uc = [W/m²K].

 

Eli käyttämällä ISOVER Facade 50 mm levyä, saat tehokkaan ja vaatimuksia vastaavan lisäerityksen helposti ilman koolaus- yms. töitä.

Linkki em. Ympäristöministeriön asetukseen:

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä

Virallisena ISOVER-yhteistyökumppanina voimme tarjota ISOVER-eristeet suorina tehdastoimituksina – Luotettavasti ammattitaidolla.

Tekemällä Vinyyliverhous.fi- ja Isover- järkiremontin saat:

  • Kauniin julkisivun kotiisi
  • Lämpimän ja vedottoman sisäilman
  • Säästät energiaa ja rahaa
  • Nostat kotisi arvoa
  • Toimivan ja edullisen rahoituksen

Ammattitaitoiset edustajamme tekevät sinulle tarkan kustannuslaskelman – ota yhteys nyt!