Paloturvallisuus

Tuotteemme on ainoa Suomessa VTT:n tutkima vinyyliverhous –materiaali

Syttymisen ehkäisy on ensimmäinen vaihe palon torjunnassa. PVC on itsestään sammuva, ja sillä on hyvät palonkesto-ominaisuudet. Rakennusmateriaalina PVC:n palamiskäyttäytyminen on tutkittu. Kova PVC ei pala yksinään. Kun siihen kohdistetaan voimakas liekki, se syttyy, mutta sammuu nopeasti, kun liekki poistetaan. Sen itsesyttymislämpötila on n. 450 ºC, eli syttyvyys verrattuna puuhun on heikko.

 Kova PVCPuu
Savun määrä ja laatuNormaali harmaaNormaali vaalea
Syttyvyys (verrattuna puuhun)Heikko
Lämpöarvo MJ/kg20n. 7
Happi-indeksi5021-22
Leimahduspiste ºC400210-270
Itsesyttymislämpötila ºC450400

VTT:n paloluokittelema

Jytkyt Oy:n maahantuoma Gentek vinyyliverhous on ainoa vinyylipaneeli jonka paloturvallisuus on VTT:n testaama, ja se täyttää Suomen rakentamismääräyskokoelman osan E1 mukaisen pintakerroksen syttymisherkkyysluokka 1:n vaatimukset. (VTT:n testausseloste RTE 10750/98, Concord vaakapaneeli). Syttymisherkkyysluokka/palonlevittämisluokka 1/-. vastaa B-sl, b0. Tarkista luokkavastaavuus alueesi pelastusviranomaiselta. Ks. VTT-testausseloste.

Paloturvallinen on edullinen

Vinyyliverhouksen syttymisherkkyysluokka on siis paras mahdollinen; sama kuin tiilellä. Sen lisäksi että se lisää rakennuksen paloturvallisuutta, myös useimmat vakuutusyhtiöt ottavat ulkoverhouksen paloturvallisuuden huomioon alentamalla vakuutusmaksuja.