Usein kysyttyä

Miten vinyyliverhous hengittää?

Vinyyliverhous on tiivis materiaali. Vinyyliverhouksen ja seinän väliin tulee tuuletusrako, jonka avulla rakenteesta tuleva kosteus kuivuu. Tiiviinä materiaalina se suojaa rakenteen sadevedeltä. Ks. Rakenteen toiminta.

Miten lisäeristys kannattaa tehdä?

Talon lisäeristyksen voi periaatteessa tehdä joko sisä- tai ulkopuolelle. Ulkopuolisen lisäeristyksen etuna on, että väliseinien ja välipohjien kohdalle ei jää kylmäsiltoja. Taloissa, joissa on esim. purueriste, tulee lisäetuna se, että olemassa oleva purueriste saadaan lämpimämmäksi ja kuivemmaksi, jolloin myös sen lämmöneristävyys paranee. Jos rakennus lisäeristettäisiin sisäpuolelta olisi vaikutus päinvastainen. Ks. ISOVER-Lisäeristys.

Miten valmiiksi eristetyt vinyylilevyt toimivat rakenteellisesti?

Ulkoverhouksen ja eristetyn seinärakenteen välissä on ehdottomasti oltava ulkoilmaan yhteydessä oleva tuuletusrako. Tämä korostuu rintamamiestyyppisissä taloissa, koska niissä ei useinkaan ole höyrynsulkua tai se on tehty materiaalista joka läpäisee kosteutta (esim. tervapaperi). Jos em. rakenteeseen laitetaan höyryä läpäisemätön lisäeriste/ulkoverhous ilman tuuletusrakoa, tiivistyy rakenteesta tuleva kosteus seinärakenteen sisään ja vaurioittaa sen. Tällainen rakenne ei sovellu kylmiin (Suomen) sääolosuhteisiin. Ks. Rakenteen toiminta.

Onko vinyyliverhous paloturvallinen?

Kyllä. Syttymisen ehkäisy on ensimmäinen vaihe palon torjunnassa. Vinyyliverhous on itsestään palamaton materiaali ja sen syttymisherkkyys on hyvin alhainen. Siksi se soveltuukin käytettäväksi monenlaisissa kohteissa. Ks. Paloturvallisuus.

Missä vinyyliverhous on valmistettu?

Vinyylipaneeleita valmistetaan lukuisissa eri maissa mm. Kanadassa, USA:ssa, Itä Euroopassa, Aasiassa ja myös Venäjällä. Kaikki Suomeen tuotavat Vinyyliverhous.fi vinyylituotteet valmistetaan Kanadassa, jossa on tiukimmat laatuvaatimukset vinyyliverhoukselle. Ks. Valmistaja.

Mitä eroa on eri maissa valmistetuilla vinyylipaneeleilla?

Sääolosuhteet vaihtelevat eri maissa etelän lämmöstä pohjoisen pakkasiin. Kussakin maassa valmistetaan verhoukset paikallisten vaatimusten ja olosuhteiden mukaan. Esim. Kanadassa on käytössä huomattavasti vaativammat laatustandardit kuin USA:ssa.

Kanadalaisessa CCMC-standardissa testataan mm. iskunkestävyys pakkasessa, jota USA:n vaatimuksissa ei ole. Vinyyliverhous.fi tuotteet ylittävät ko. laatustandardin vaatimukset.

Kanadan sääolosuhteet ovat vastaavat (ja jopa kovemmat) kuin Suomessa, joten Kanadassa valmistettu Vinyyliverhous.fi soveltuu hyvin myös Suomen sääolosuhteisiin. Vinyyliverhous.fi tuotteilla on erinomainen iskunkestävyys myös pakkasella. Ks. Kestävyys.

Kestääkö vinyyliverhous pakkasta?

Ks. edellinen kysymys.

Millainen takuu vinyyliverhouksella on?

Valmistusmaassaan Kanadassa valmistajat (Gentek ja Mitten) myöntävät vinyylituotteilleen elinikäisen takuun. Koska Suomen lainsäädäntö ei mahdollista tuollaista takuuta, Vinyyliverhous.fi tuotteille on rajattu 50 vuoden kirjallinen takuu. Takuu kattaa sen, että tuote ei saa mm. hilseillä, halkeilla, lohkeilla tai kuplia. Saat aina tuotetoimituksen yhteydessä virallisen takuukirjan.

Kuinka kauan vinyyliverhousta on valmistettu?

Vinyyliverhousta on valmistettu Pohjois-Amerikassa jo yli 60 vuoden ajan. Vinyyliverhous.fi on ylivoimaisesti eniten Suomessa käytetty vinyylistä valmistettu ulkoverhous. Meillä on jo tuhansia tyytyväisiä talon omistajia ympäri Suomen. Katso sinua lähellä olevat Vinyyliverhous.fi kohteet. Ks. Toteutuneet kohteet.

Miltä vinyyliverhous näyttää?

Vinyyliverhous on valmistettu vinyylilevystä, joka on profiloitu puupaneelin muotoon ja sen pinnassa on maalatun puun pintakuvio. Vinyyliverhous.fi paneelit vastaavat ulkonäöltään peittomaalattua, hienosahattua kuusipaneelia ja sopivat siksi hyvin suomalaiseen ympäristöön. Ks. Paneelimallit ja värit.

Onko vinyyliverhous läpivärjätty?

Vinyyliverhous.fi tuotteet valmistetaan kokonaisuudessaan polyvinyylikloridista.

Raaka-aineen tekovaiheessa tehdään kaksi eri massaa. Tuotteen pintaan tulevaan massaan lisätään väripigmenttiä tarkalleen oikea määrä sekä lisäaineita, joilla saadaan tuote UV-säteilyn kestäväksi.

Tuotteen taustaan tulevaan massaan laitetaan lisäaineita joilla saadaan tuotteen runko jäykäksi. Tuotteen pursotusvaiheessa nämä kaksi massaa ajetaan yhteen. Näin muodostuu yksi yhtenäinen, samasta raaka-aineesta valmistettu vinyyliverhous-paneeli, jonka pohjaosa tuo siihen jäykkyyttä ja pintaosa on oikean sävyinen sekä kestää hyvin UV-säteilyn vaikutuksen. Tästä syystä voidaan sanoa, että vinyyliverhous on läpivärjättyä vaikka tuotteen taustaosan sävy saattaakin poiketa pintaosan väristä.

1970-luvulla valmistetuissa vinyyliverhouksissa koko tuote tehtiin yhdestä massasta. Nykyaikaisissa tuotantolaitoksissa on siirrytty em. mainittuun tuotantoprosessiin, koska se parantaa tuotteen pitkäaikaiskestävyyttä.

Kuinka vinyyliverhous puhdistetaan jos se likaantuu?

Vinyyliverhouksen pinta on tiivis ja sen likaantuminen verrattuna huokoisiin pintoihin on vähäinen. Tarvittaessa vinyyliverhous voidaan pestä painepesurilla tai pesusienellä ja vesihuuhtelulla. Pesuaineena voidaan käyttää esim. astianpesuainetta. Ks. Vinyyliverhouksen hoito-ohje.

Lisätietoja asiantuntijaltamme – Katso linkki: Jälleenmyyjät