Miksi vinyyliverhous?

Vinyyliverhous on kaunis ja lisää kotisi arvoa

Vinyyliverhous vastaa ulkonäöltään kaunista suomalaista puuverhousta. Sen elävä pinta antaa rakennuksille luonnollisen ulkonäön, joka pysyy vuosikymmenet saman näköisenä. Kaunis ulkonäkö onkin julkisivun tärkeimpiä ominaisuuksia.

Rakennuksen julkisivun siisteys on merkittävä seikka, joka vaikuttaa mm. kiinteistön yleisilmeeseen ja arvostukseen.

Vinyyliverhous on kestävä

Vinyyliverhousta on valmistettu Kanadassa jo yli 60 vuoden ajan ja se on kestävä rakennusmateriaali. Siitä tehdyt tutkimukset ja yli 60 vuoden käyttökokemukset vastaavissa ja jopa vaativammissa sääolosuhteissa kuin Suomessa (esim. Kanadassa), osoittavat että sen kestävyys sääoloja (auringonvalo, sadevesi, pakkanen) vastaan on merkittävästi parempi kuin maalatulla ulkoverhouksella yleisesti on.

Vinyyliverhous säilyttää joustavuutensa kovallakin pakkasella. Tuotteen kestävyydestä kertoo paljon se, että tuotteen valmistaja myöntää sille jopa elinikäisen takuun. Lainsäädännön vuoksi olemme rajanneet takuun Suomessa 50 vuoteen.

Materiaalin lujuutta kuvaa se, että normaali asennuksella se kestää 35 m/s tuulen nopeuden, joka vastaa hirmumyrskyn lukemia. Pohjois-Amerikassa tuollaiset tuulet ovat hyvinkin yleisiä. Lisäohjeiden mukaisesti asentamalla, saadaan kestävyys vieläkin suuremmaksi.

Vinyyliverhous on huoltovapaa

Vinyyliverhous on läpivärjättyä PVC-muovia. Kun materiaali lämpölaajenee, se laajenee kokonaan. Sen pinnassa ei ole irtoavaa kerrosta kuten monissa muissa materiaaleissa joissa on yhdistetty kaksi tai useampia materiaaleja toisiinsa. Vinyyliverhous ei halkeile, vääntyile eikä lohkeile.

Vinyyliverhouksessa on ultraviolettisuojaus ja sitä käytetäänkin paljon myös ilmastoltaan aurinkoisemmissa maanosissa kuin Suomessa.

Vinyyliverhous on nopea asentaa

Vinyyliverhous asennetaan ruuvikiinnityksellä tuuletusrimoihin ja sen työstäminen on helppoa. Yhden levyn koko on profiilista riippuen 0,54 – 0,93 m2. Tämän ansiosta se on nopea asentaa.

Asennus – milloin vain

Vinyyliverhous voidaan asentaa vuodenajasta riippumatta ja asennuksen jälkeen talosi ulkoverhous on valmis. Helpoimmalla pääset kun tilaat vinyyliverhouksen valmiiksi asennettuna taloosi.

Katso lisää asennuksesta: Asennus

Vinyyliverhous on värivalmis

Vinyyliverhouslevyt ovat värivalmiita. Kun vinyyliverhous on asennettu taloosi on seinäpinta kokonaan valmis, eikä se vaadi korjaus- yms. maalauksia.

Vinyyliverhous on kevyt

Vinyyliverhouksen paino on vain n. 1,7 kg/m². Keveys nopeuttaa asennusta, eikä vinyyliverhouksen paino rasita muita rakenteita.

Vinyyliverhous on edullinen

Koska vinyyliverhousta ei koskaan tarvitse maalata on se ajan mittaan edullisempi verhousvaihtoehto kuin materialit, joita täytyy aika ajoin käsitellä. Esimerkiksi puuverhous täytyy nykymaaleilla ja –ohjeilla maalata noin 10 vuoden välein ja pestä siinä välissä muutamaan kertaan. Vaikka maalaustyön tekisikin itse, on kustannuksiin maalien lisäksi laskettava myös välilliset kustannukset: telineet, nostimet, pensselit, puhdistusvälineet jne… Eivätkä itse maalitkaan halpoja ole.

Vinyyliverhouksen hoitamiseen riittää pelkkä pesu silloin tällöin. Joten loppupeleissä vinyyliverhous tulee talon omistajalle huomattavasti helpommaksi ja edullisemmaksi kuin muut materiaalit. Se on kuin rahaa laittaisi säästöpossuun joka kerta kun ei tarvitse maalata.

Ja ennen kaikkea vinyyliverhous on helppohoitoinen!

Vinyyliverhouksen pinta on likaa hylkivä, joten sen likaantuminen on vähäistä. Vinyyliverhous puhdistetaan normaalisti vedellä huuhtelemalla. Jos ympäristössä on runsaasti saasteita (esim. noki), voidaan puhdistuksessa käyttää esim. astianpesuaineliuosta ja painepesuria.